Annons

Dagens tomte: Olu Ericsson

I december ifjol slog Olu Ericsson upp portarna till affären med stans i särklass bredaste sortiment. Heminredning varvat med kläder, smycken, gitarrsträngar, trumpinnar, motorolja och rent av läckra Harley Davidsons har förundrat och fått folk att resa långväga för att komma till Happy Hildas på Lundåkragatan i industriområdet.

Blev ettårsdagen som du tänkt dig?
– Det firades i dagarna två och blev fantastiska. Mycket shoppande av både nya och gamla kunder. Det är väldigt kul när det kommer folk utifrån också som hört talas om butiken.

Annons
 

Har du inga planer på att flytta affären närmare centrum?
– Nej, eftersom fastigheten ägs av moderbolaget och jag har kontoret här så är detta väldigt praktiskt. Dessutom är det smidigt för alla som har bil. Man kan stanna precis utanför och det kostar inget. Och i ärlighetens namn, hur långt är det från centrum, det tar väl fem minuter med cykel och 10 minuter att gå.

Med en egen affär som har det mesta man kan önska sig i julklapp, vad står överst på din önskelista?
– Tid, det kan man ju som bekant inte köpa. Tid med mina barn framförallt …och gärna nån resa.

Vi skrev igår om duktiga sångare från stan. Vilken julsång sjunger du helst på?
– Jag vet inte om jag går och sjunger på någon sådär precis men jag gillar fortfarande ”Do they know it´s Chistmas” från 80-talet.

Julpyntar du själv mycket i hemmet?
– Jag har nog taggat ner lite med åren, men visst pyntar jag. Det blir ju väldigt stämningsfullt.

Du har varit med och lanserat Anders Cöster och hans fotobok, har du fler favoritfotografer?
– Jag är väl knappast så hemma på detta området. Det finns ju massor av fantastiska bilder. Något som dock fastnade och berörde var Mike Disfarmers bilder som hängde på museet för några år sedan. Det var väldigt realistiska och nakna bilder av människorna som levde och verkade i någon liten Gudförgäten plats i Arkansas under tidigt 1900-tal. De tilltalade mej på något vis.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser