Annons

Stadens mottagande av krigsflyktingar uppmärksammas

”Krigsflyktingar fann paradiset i Landskrona”, den rubriken kan man idag läsa i Svenska Dagbladet. Journalisten och kulturskribenten Ylva Herholz påminner om hur stadens invånare vid andra världskrigets slut tog emot krigsflyktingarna som inhystes i Citadellet.
– Det var där och på skolor runt om i stan, minns Ruth Karlsson. – Jag kommer ihåg hur vi stod utanför avspärrningarna vid Alléskolan och kastade in allt vi hade och ägde. Vi gick dit varje dag. Det var inte många ord vi kunde säga till varandra, men man förstod vilken elände de gått igenom, säger hon som vid tillfället var 17 år.
– När flyktingarna sedan fick åka till andra läger runt om i landet hade jag kamrater som åkte dit och hälsade på, minns hon vidare.

Artikeln i SVD hittar du här>>

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser