Annons

Lovisa Klarén SM sjua

I helgen avgjordes SM i simning på Eriksdalsbadet i Stockholm.
Landskrona Simsällskap hade sex simmare på plats som gjorde en utmärkt helg med mängder av klubb- och personliga rekord.

Det blev en lyckad helg i Stockholm för LS simmare. Med tufft motstånd av Sverigeeliten lyckades flertalet riktigt bra.
Lovisa Klarén, -92, var den som tog det största klivet när hon sänkte sig rejält på 50m ryggsim. Nytt klubbrekord, personligt rekord och tiden 29.13 på morgonens försökspass kvalificerade hon sig till A-final. Väl där simmade hon ännu snabbare med sina 29.05 vilket resulterade i en sjunde plats på Svenska Mästerskapen i kort bassäng.
Lovisa gjorde även ett bra lopp på 50m frisim med 26.95 vilket var tangerat pers och hon var även en av kuggarna i damernas lagkappslag.

Annons
 

Johanna Linné, -93, höstens nyförvärv från SS Iden som blivit klar för Landskrona såg till att visa framfötter direkt. På 100m medley sänkte hon klubbrekordet och noterade 1.05.86 i försöken. Det resulterade i en B-final. Där lyckades hon inte svara upp för samma fart men simmade hem en 16:e plats.
Johanna gjorde även ett fint lopp på 100m fjärilsim med tiden 1.05.48. Även Johanna simmade i damernas lagkappslag som gjorde strålande insatser i helgen.

Adam Schön-Svensson, -91, blir nästa år senior och tog på SM ett ordentligt kliv in i den kostymen. Bästa loppet för Adam kom på 200m frisim där han kapade sitt tidigare personliga rekord med nästan två sekunder. Nya tiden 1.54.71 är endast tiondelar från klubbrekordet och resulterade i en 17:e plats. Han simmade även snabbt på dubbla distansen 400m frisim där han noterade 4.07.69. I ett extralopp noterade Adam 52.70 vilket var personligt rekord med mer än sekunden. Även här ett kliv fram.

Johan Norén, -86, har med rutin blivit stabil på SM-tävlingarna. I år lyckades han pricka toppen på 200m fjärilsim när han tryckte ner sitt personliga rekord ytterliggare och noterade för första gången under 2.11. Tiden 2.10.97 räckte till en fin 19:e plats. Johan såg även till att pressa sitt pers på halva distansen på extralopp där han noterade 59.47.
Alla simmare som gjorde indviduella lopp hade en utmärkt helg. Personliga rekord för näst intill samtliga och bra kvalité på simningarna. Efter höstens lite darriga träningsstatus är jag förvånad över att vi simmade såpass snabbt på SM, säger en nöjd Alexander Ström, chefstränare i LS.

LS damer hade även lagkappslag i vattnet. Något som blev en riktigt lyckad historia. Fyra lagkappslopp och fyra klubbrekord. I lagen simmade förutom Johanna och Lovisa även Caroline Andersson-Ekström, -94, och Sara Linne, -97. Utöver det så sänkte Sara Linné klubbrekordet på 50m frisim på startsträckan i 4*50m frisims lagkappen till 26.94. Hundradelen bättre än tidigare rekord.
– Vi hade jämn och bra simning i alla lagkappslagen och har nu rensat bland klubbrekorden. Totalt blev det åtta klubbrekord slagna i helgen varav fyra individuella och fyra i lag. Det är riktigt bra, säger Alexander Ström.

Nu väntar Sum-Sim riksfinal för Sara och för övriga tjejer i truppen är det Junior SM i Väsby i slutet av januari som är målet. Grabbarna satsar vidare till SM i Norrköping i sommar och har flera intressanta tävlingar på vägen fram till dom stora målen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser