Annons

Gymnaster fick internationell erfarenhet

I helgen har tre flickor och en tränare/domare från Landskrona Kvinnliga GF varit på internationell tävling i Brzeg Dolny utanför Wroclaw i Polen.

Tävlingen hade samlat gymnaster från 15 nationer fördelat på 22 klubbar och landslag. Den stora attraktionen på tävlingen var seniorgymnasten Ksenia Mustafaeva som är född och uppvuxen i Vitryssland men som nu bor och tävlar för Frankrike och hoppas på en OS plats i London 2012.

Annons
 

För LKGF gick det ganska bra. Lilla Meja Engdahl-Petersson visade åter att hon är en tävlingsmänniska och gjorde ett mycket bra fristående i klassen för flickor födda 2003. Meja slutade femma i tävlingen.
Vann gjorde en lite flicka från Azerbadjan.

Doruntina Goxhuli var lite osäker i repmomentet men visade sedan ett tunnbandsprogram som var mycket bra. Avslutade på söndagen med ett bra fristående och hamnade på 12:e plats. Även här vann en gymnast från Azerbadjan.

Josefine Olsson körde lite oroligt i alla tre grenarna tunnband, boll och käglor och slutade på sjunde plats i sin ålderskategori. I Josses klass segrade en gymnast från Frankrike.

Med mycket inspiration och drömmar om att bli som Ksenia Mustafaeva är vi nu hemma i Landskrona igen. Vi Sänder en tacksam tanke till piloten som fick ner vårt plan på Kastrup under söndagskvällens storm, rapporterar Jenny Engdahl-Petersson tränare i Landskrona Kvinnliga GF.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser