Annons

Fotbollskarriären över för Niklas Nielsen

Blott 19-årige Niklas Nielsens fotbollskarriär är över. I samband med fredagens Bois-avslutning då laget tillsammans med före detta spelare lirade gåsafotboll var olyckan framme för tredje gången. Vid ett skott gav Niklas Nielsens stödjeben vika. Anfallaren befarade att korsbandet åter var av och efter ett par undersökningar är skadan nu också konstaterad.

Sjukgymnast Tomas Mårtensson, som var snabbt på plats, kunde inte annat än att lida med den olycksdrabbade 19-åringen.
– Niklas har skött sin rehab till punkt och pricka och var sedan fem veckor tillbaka i full träning. Tester har visat att han har de starkaste benen i truppen, säger Tomas Mårtensson som efter att ha konsulterat operationsläkaren, tror att kroppen stött bort det inopererade korsbandet.
– Blodkärlsförsörjningen blev inte riktigt vad man hoppats på. Det är uteslutet med en tredje operation. Niclas kommer, när skadan är läkt, att kunna idrotta. Dock ska han inte syssla med någon kontaktsport, säger sjukgymnasten.

Annons
 

Frågan är om Bois kommer att erbjuda Niklas andra uppgifter i klubben, och varför då inte som ungdomstränare då han visat på stor känsla när han gjort gästinhopp som tränare i ungdomslag.
– Det är inget som vi tittat på ännu. Först och främst ska vi få allt klart för oss. Sedan ska vi sätta oss tillsammans med Niclas och hans läkare och diskutera framtiden, kommenterar Mats Aronsson, sportchef i Landskrona Bois.

Läs mer:
Drömdebuten på IP!

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser