Annons

Carl Larsson i konsthallen

Bilder och ord av Carl Larsson ur hans livs album, 1853-1919, bjuds det på imorgon klockan 18.30 i konsthallen när det åter är dags att visa en ny konstfilm.

Det är Carl Larsson själv, som här står för både bild och ord – han var målande också som skribent. Många blev överraskade och gripna av uppriktigheten i hans memoarbok ”JAG”. Carl Larsson berättar där om sin hårda barndom, om striderna kring konstnärsoppositionen på 1880-talet, om sin väg i konsten, om vänskapen med Ernst Josephson, August Strindberg med flera. Texten läses av Percy Brandt och för regin svarade Göran Guner. Filmen som gjordes , 1986 är 47 minuter lång.

Annons
 

I vanlig ordning kostar filmkvällen 50:-  och detta inkluderar kaffe och kaka.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser