Annons

Ingen ny julskyltning

”På grund av SMHIs klass 3-varning ställs alla julaktiviteter på stan in i dag.” Så stod det att läsa på Landskrona stads facebook-sida vid 12.30-tiden på söndagen.

Vad de inte informerade om var att det endast gällde kommunens utomhusarrangemang. Det betydde alltså att affärerna hade öppet som vanligt.
Det var inte många kunder vi hade. Jag tror att folk uppfattade det som att det var stängt i hela stan och så var inte fallet, säger Jonas Ekelund på DataPryl och är kritisk till kommunens agerande.
– Det är klart att det blåste men så farligt var det inte, säger han vidare.

Annons
 

Janos Sari var insatsledare på räddningstjänsten och han var involverad i beslutet.
– För det första har vi aldrig sagt att det skulle vara stäng i affärerna. Men det spelar ingen roll Är det en klass 3-varning så vill vi att folk ska stanna inomhus. Vad hade hänt om någon fått en takpanna i skallen? frågar sig Janos Sari.
– Vi talade faktiskt om detta redan när klass 3-varningen utfärdades och under förmiddagen kom vi överens men Torkild Strandberg (kommunstyrelsens ordförande, reds anm.) att ställa in allt som hade med kommunen att göra.

Någon alternativ julskyltning blir det inte enligt kommunens facebooksida. Dock kommer Landskrona Cityförening att hålla extra öppet den 18 december.
”Butiker och restauranger kommer att hålla extra öppet söndagen den 18 december. Cityföreningen hälsar att den kommer att försöka få till något trevligt den dagen. Den traditionella julskyltningen, som ställdes in på grund av stormen i söndags, kommer däremot att utebli.
Detta beror bland annat på att alla bodar samt luciatåget är bokade på annat håll”
, står det att läsa.

På kommunens egen hemsida Landskrona.se återfinns dock ingen information om julskyltningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser