Annons

Hektiskta timmar för räddningstjänsten

Det var bråda timmar för räddningstjänsten i Landskrona under söndagen och natten mot måndagen. Bland annat fick man spärra av E6:an mellan Landskronas norra och södra avfart från 21.30-tiden och fyra timmar fram.
– Det var stora frigolitplattor som lossnade från taket på det 6000 kvadratmeter stora DSV-bygget och vi ville inte riskera att dessa hamnade över framrutorna på bilarna på motorvägen, säger Janos Sari, insatsledaren under det häktiska dygnet.

Detta var dock långt ifrån allt som hände.
Sammanlagt var vi ute på cirka 25 olika uppdrag som hade anknytning till stormen. Vi kunde dock inte göra så mycket. Det var någon plåt på Citygross som vi lyckades spika fast men i övriga fall fick vi nöja oss med att spärra av.

Annons
 

De fick även larm om den flytdocka som slet sig från varvet under kvällen. (läs annan artikel).
– Här kunde vi inte göra ett dugg. När vi kom till varvet så var flytdockan redan på väg och fastnade strax efter. En sådan kraft som en flytdocka har i full storm kan man inte göra så mycket åt.

Brandlarm
Det var dock inte bara stormrelaterade utryckningar som brandmännen fick fara ut på.
Vi hade även en hel del brandlarm. Bland annat hade någon tänt eld på en fåtölj i en källare på Järnvägsgatan. Medan vi vädrade ut röken ur lokalerna fick vi nästa larm. Det kom från ett LSS-boende i centrum där ett automatlarm lösts ut efter att någon glömt bullar i en mikrovågsugn. Därifrån fick vi sedan köra direkt till Koppargården men det var falsk larm.

Ven isolerat
Dagens första larm för Janos Sari och hans kollegor kom dock från Ven.
– Det var en sjuktrasport och det var precis att vi hann fram och tillbaka innan det brakade loss. Därefter skulle Ventrafikens båtar ta eventuella fall men då det blåste som värst gick inga båtar alls. Det innebar att ön var helt isolerad under ett par timmar.

Bra facit
Med tanke på hur många utryckningar som räddningstjänsten tvingats ut på är Janos Sari nöjd med resultatet.
– Om man bortser från vad som hände på varvet och DSV så är skadorna inte så allvarliga som de skulle kunna vara. Dessutom har vi inte fått in en enda rapport om att någon skulle ha kommit till skada och det känns bra, avslutar insatsledaren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser