Annons

Förlust för Falcons herrlag

Gästande nykomlingarna Östra från Jönköping spelade smart och fick lördagens match i idrottshallen precis dit dom ville. När de vände åter mot Småland hade de viktiga pöng med sig efter en 7-4 seger mot Falcons.

Det var en seg tillställning som de 227 åskådare på läktaren fick se. Det som kunde börjat riktigt bra för hemmalaget, när de tilldömdes en straff som Joakim Larsen tog, slutade alltså i moll. Straffen brändes och så fortsatte det. Hemmalaget visade upp ett pärlband i ineffektivitet. Falcons sköt hela 38 skott på mål men när det väl var farliga skott så var Östras bjässe till målvakt Vedad Muhic på hugget. Skärpa i avsluten svarade istället gästerna för som efter två perioder gått ifrån till en 5-1 ledning.
Trots en rockad i hemmalagets formationer inför den tredje perioden och en bra start på densamma så förmådde man inte vända på steken. Precis när Falcons hade nått fram till 4-5 och hade fått tillbaka drivet så spelade matchens gigant tvåmålsskytten Gustaf Ihrman fram sin lagkompis Mikael Sonesson till Östras 6:e mål för kvällen.

Annons
 

Matchen gör Falcons bäst i att snarast glömma och istället blicka fram mot den svåra bortamatchen mot Växjö nästa helg. Ska det bli som speakern önskade, ett nytt publikrekord i den därpå följande hemmamatchen mot Malmö FBC innan juluppehållet, så krävs det betydligt bättre takter och skärpa i avsluten mot smålänningarna som står på tur.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser