Annons

Elen tillbaka ikväll

Det var cirkla 1000 av E.ON:s elabonnenter i utkanten av Landskrona som råkade ut för strömavbrott i samband med söndagens storm.

Från elleverantören lovar man dock att samtliga abonnenter ska ha ström senast ikväll.
– Landskrona och Svalöv drabbades väldigt hårt. I Landskrona handlade det främst om Häljarp, Asmundtorp, Saxtorp samt Vadensjö, säger Johan Aspegren, informationschef på E.ON Elnät Sverige.
– Det rör sig mestadels om träd som fallit över luftledningar.

Annons
 

E.ON har hittills grävt ner cirka 20 000 kilometer ledning men när det är dags för Landskrona stad vet inte informationschefen.
– Vi tar det efterhand. Dessutom är det så att våra högspänningsledningar är säkrast att ha i luften. Det gäller bara att se till att det inte kan falla träd över ledningarna.

På grund av gårdagens storm har Emiliaskolan varken, ström, värme eller vatten och Sandåkerskolan har ingen ström. Detta har fått till följd att de båda skolorna som ligger i Häljarp varit stängda under måndagen. Under tisdagen ska dock undervisningen vara igång igen.

Inne i Landskrona är det Landskrona Energi som står för elen och där är man förskonad så gott som helt.
– Praktiskt taget all vår el är nedgrävd så vi drabbas inte av storm. Det enda strömavbrottet vi hade var på varvsudden i natt då flytdockan slet sig. I samband med detta hamnade en elkabel i vattnen med avbrott till följd. Åtgärder gjordes dock direkt och strömmen var tillbaka nästan genast, säger Ameli Frostell på Landskrona Energi.

Vid 16-tiden var 89 kunder i Tofta och 13 i Asmundtorp utan el.
Enligt E.ON:s hemsida ska de ha ström senast klockan 17.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser