Annons

God man begärd häktad

En 67-årig man som tidigare har varit verksam som god man bland annat i Landskrona stad, begärdes i dag häktad, skriver Landskrona stad i ett pressmeddelande sent på torsdagseftermiddagen.
Misstankarna gäller grov trolöshet mot huvudman och grov förskingring. Häktningsförhandlingar hålls under eftermiddagen i Helsingborgs tingsrätt. Mannen har haft uppdrag i ett flertal nordvästskånska kommuner, varav sammanlagt fyra i Landskrona.

Överförmyndaren i Landskrona fick kännedom om misstankarna mot den 67-årige mannen i våras och entledigade samma dag 67-åringen från uppdraget. Vid tillfället hade 67-åringen ett pågående uppdrag som god man i Landskrona, övriga tre uppdrag var redan avslutade.

Annons
 

En god man ska vara till skydd och hjälp för dem som behöver. Vi ser mycket allvarligt på det här, säger överförmyndare Anders G Lindblom.

Dagarna efter att det framkommit att polisen utredde eventuella oegentligheter i samband med god man-uppdraget gick överförmyndaren igenom de akter som rörde 67-åringens uppdrag.
– Polisen har fått vårt material, vi får se vad det ger, avslutar Anders G Lindblom.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser