Annons

Formidabel formgivare föreläste

Johan Linton satte ett stort avtryck hos de som igår gästade Landskrona konsthall och konstföreningens föreläsningsserie med svenska möbelformgivare. Steve Jobs uniformen var elegant utsmyckad med en blå scarfs när civilingenjören i teknisk fysik, arkitekten, språkbegåvningen, forskaren, den grafiska formgivaren Johan Linton startade sin Mac och tog åhörarna med på en bildberättelse som lede fram till tre av de stolar som just nu finns utställda i konsthallen.
– Det handlar om rörelser, sa han och började namedroppa italienska barockmålare, platser, franska filosofer, märkliga stränginstrument, men även hur Monsieur Hulot (Jacques Tati) och cyklar inspirerat honom till hans stolar.

Och även om allt det geniala inte kunde fastna, var det småleende åhörarna som lämnade hallen efter att ha avnjutit en god fika med hembakat med sig bar man en stor portion nya kunskaper om formgivningens möjligheter bortom det konventionella.

Annons
 


Enigme är en homage till den franske filosofen Jacques Derrida som består av en skulpturlikande stol samt en fåtölj.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser