Annons

Landskronabo nominerad till Årets Eldsjäl

Tommy Olsson, Landskrona Riksteaterförenings ordförande, har blivit nominerad till “Årets Eldsjäl” den 29 december i Göteborg. Tommy är en av nio kandidater från hela landet som blivit uttagna den direktsända TV-galan.
– Det känns lite surrealistiskt, samtidigt som det naturligtvis är både spännande och man känner sig inte så lite stolt, säger Tommy Olsson.

Tommy Olsson har arbetat ideellt under hela sitt vuxna liv, ända sedan den första styrelseposten i bostadsföreningen i Malmö när han var 19 år.

Annons
 

Han flyttade till Landskrona 1976 och blev lagledare och sedermera tränare och styrelseledamot i hockeyklubben Lejonet. Där slutade han 1990 och satt därefter i styrelsen för Landskrona Ridklubb.

Från 1999 blev det dock teater som gällde. Först i Nya Skånska Teatern, därefter Teatervännerna och från 2004 i Landskrona Riksteaterförening, där han blev ordförande 2006.

Under Tommys ledning har föreningen gått från ett publiktal på 182 stycken under hela 2004, till över 3 600 förra året. Antalet föreställningar som föreningen arrangerar har också blivit fler. Fem föreställningar under 2004 har blivit 24 stycken under 2010.

Den utökade verksamheten har också visat sig i medlemsantalet. Under samma tidsperiod har det stigit från 192 st tills man passerade 1 000 medlemmar i våras. Därmed blev man också en av Sveriges största teaterföreningar.
– Det har onekligen varit några fantastiska år, säger Tommy Olsson.
– Men med Sveriges vackraste salong och den bästa publik man kan önska sig, är det tacksamt att arbeta med teater i Landskrona.

Några stora hopp om att vinna titeln “Årets Eldsjäl” har han dock inte.
– Klart det hade varit roligt, men jag kan garantera att de andra åtta som blivit nominerade till finalen har arbetat ideellt minst lika mycket som jag. Det är ju faktiskt halva Sveriges befolkning som arbetar ideellt och bara att komma med i detta gäng på nio personer känns stort.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser