Annons

Jossan i fyra finaler i Svenska Cupen

Svenska Cupen som avgjordes i helgen i Jönköping hade lockat deltagare från Sverige, Bulgarien, Serbien, Estland, Tyskland och Ryssland. Och tävlingen blev verkligen jättespännade för alla gymnaster. Josefine Olsson, Landskrona Kvinnliga GF som tillhör Sveriges absoluta topp bland juniorerna var lite osäker på sin form efter en utlandsresa med familjen.

– Men ”Josse” som är en fantastisk tävlingsmänniska och en av landets absolut största talanger inom sporten rytmisk gymnastik ville verkligen prestera. Hon gjorde en mycket bra prestation i boll- och tunnband. Körde sedan lite sämre i de nya programmen band och käglor. Men hon säkrade fyra finalplatser, den enda av de ”lite yngre flickorna” som lyckades med detta, meddelar Jenny Engdahl-Petersson från Landskrona Kvinnliga GF som följde tävlingarna från domarbordet.

Annons
 

Totalt hamnade Josefine på en mycket fin femte plats. Juniortävlingen vanns av Jenina Trashlieva från Bulgarien.

Emma Sandell som är tillbaka på tävlingsgolvet gjorde under lördagens mångkamp en kanoninsats och blev nummer sex i resultatlistan.
– Hennes boll- och tunnbandsprogram var nog några av de bästa hon någonsin presterat på tävlingsgolvet. Bandprogrammet var lite trassligt och käglorna ville inte riktigt som Emma ville. Men Emma säkrade tre finalplatser i den prestigefyllda tävlingen.

Bulgariska Sara Staykova tog hand om guldet i seniorernas mångkamp.

LKGFs juniortrupp bestående Wilma Mårtensson, Odina Linderos, Isabelle Risberg, Olivia Kristensson-Nilsson, Erika Gustafsson och Emma Lindahl visade upp sitt nya tunnbandsprogram.
– Tyvärr blev det lite mycket missar och flickorna fick nöja sig med silver. Torsby GF vann guldet.

På lördagen tävlade även Doruntina Goxhuli, då de tre bästa gymnasterna från USM tävlar utom tävlan på denna ”stora” tävling.
– Doruntina gjorde två bra insatser i grenarna rep och tunnband. Poängen i rep var hennes livs högsta.

På söndagen var det grenfinaler.
– Josefine gjorde bra ifrån sig i tunnband, ännu bättre i boll och bra i käglor. Tyvärr hände ett missöde med redskap och sko i grenen band, så Josse fick sitt livs lägsta poäng i den grenen. Men som helhet och med förutsättningar har ”Josse” gjort en bra helg. Hon var helt slut i bilen på hemvägen efter en händelserik helg.

– Emma Sandell gjorde bra ifrån sig i grenfinalerna boll och tunnband. Tyvärr var käglorna inte på Emmas sida under söndagen heller. Som helhet kan även Emma se tillbaka på en helg med bra framgångar. Ingen av oss hade vågat drömma om tre finalplatser och en så fin placering i mångkampen som sexa.

Juniortruppen tävlade grenfinal på söndagen och fick tyvärr även då se sig slagna av Torsby GF. Men det är bara att jobba vidare mot målet i mars. Skam den som ger sig!

Caroline Söderstiena coachade flickorna under tävlingen på ett lugnt och fint sätt.

Jenny Engdahl-Petersson Landskrona Kvinnliga GF från domarbordet

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser