Annons

Barnens jul på museet

På söndag, den 27 november mellan kl. 13-19  är det åter dags för traditionell julskyltning i Landskrona.  På Rådhustorget dukas det upp till vad som utlovas bli årets mysig marknad med aktiviteter för både stora och små. Här kan du som besökare träffa tomten, dricka glögg, handla av alla utställare på plats, testa på ponnyridning, dansa kring den stora julgranen och så mycket mer så mycket mer.
Klockan 16 tänds den stora julgranen på Rådhustorget i samband med att årets Luciakandidater presenteras.

På närliggande Landskrona Museum är det i år barnens jul, minsann. 
Beatrix Potter™, Pella Kanin™ och hans vänner invigs kl 14.00 av barnbibliotekarien Gun Ottosson. Beatrix Potters världsberömda sagor gestaltas med miljöer som lockar till många timmars lek och skratt, en inspirerande utställning för de allra minsta. Här kan man skörda i trädgårdslandet, hoppa mellan stora näckrosblad och hjälpa fru Tusentagg att hänga tvätt.
Det händer mycket mera på museet denna dag. På fjärde våningen är det rimstuga där man bjuder på hemlagad tomtegröt. I apoteket serveras varm äppeldryck och invid berättar Sven Hansson nästan sanna historier. Alla barn är välkomna att prova lyckan i fiskdammen och för de lite äldre barnen finns en fantastisk modelljärnväg. Det är modelljärnvägsföreningen MJF Rälsspikarna som visar sin modelljärnväg.  Gör även ett besök hos tillverkaren av annorlunda, roliga och vackra julkort. Dörrdekorationer av den lite ovanligare sorten visas. Kom och låt dig inspireras. Som vanligt blir det massor av olika pyssel runt om i huset. Allt ifrån enkelt papperspyssel för de allra minsta till mer avancerat pyssel i olika tekniker.
I Café Nell Walden erbjuds hembakade och ljuvligt doftande bakverk, nykokt kaffe och avkoppling från larm och julstress.
Medeltidsbandet Skrål bjuder på konsert med medeltida julmusik.

Annons
 

Stämningsfulla lovsånger blandas med folkliga visor från hundratals år av julfirande. Med historiska instrument skapas ett medeltida sväng med influenser av nordisk och irländsk folkmusik. Musiken varvas med spännande berättelser om det medeltida julfirandet och de medeltida instrumenten. Så ta chansen att få känna riktig julstämning från förr.
Skrål spelar upp klockan 15.00 och 16.30.
Museet har öppet 13-18 på söndag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser