Annons

Stort intresse för höstkvalitén

1500 canapéer avnjöts till avspända toner av en kammarmusikkvartett i vilken bland andra nyligen prisbelönta talangen, violinisten Elna Carr ingick, när cirka 500 personer igår kväll beskådade premiärvisningen inför höstens kvalitetsauktion på Skånes Auktionsverk.
– Detta blir lite av en galakväll för oss. Vi lägger ner mycket arbete på våra kvalitetsauktioner, säger, Pia Staël von Holstein, bolagets vd och känd från SVT:s Antikrundan.

Intresset för auktioner och antikt håller i sig men för att möta en hårdnande konkurrens har en ny avdelning med samtidskonst införts i år.
– Auktionshuset von Schéele i Malmö har sin kvalitetsauktion dagen efter vår. Joakim Bengtsson i Helsingborg kör sin samma dag som oss. Så det är tufft, anser auktionsfirmans delägare Tord Ohlsson.

Annons
 

Det gör också att det kan vara lite svårt att få in de där riktigt vassa objekten, menar Pia Staël von Holstein som trots allt fick agera värderingsman åt såväl en Ola Billgren tavla som en guldförgylld reservoarpenna och en samling kinesisk porslin under de fem minuter som Landskrona Direkt lyckades förskansa till sig med VD.n.
Men i år har vi inget som slår förra årets tavla, säger hon och tänker på den fantastiska historien om den turkiska tavlan som var köpt för några tusenlappar och som klubbades för
1 650 000 kronor. 
– Den här mattan tror jag dock mycket på, säger hon och visar på en antik orientmatta i handknuten silke med ett utropspris på  30 000 – 50 000 kronor.

Höstkvalitén på Skånes Auktionsverk är söndagen den 27 november med start klockan 12.


Kanske skulle en tavla av Bertil Gadö sitta fint där hemma.


Mingel och trevligt samkväm på Skånes Auktionsverk.  


Pia Staël von Holstein framför mattan hon tror mycket på samtidigt som en minglare hugger henne för en titt på hans reservoarpenna.


Pia Staël von Holstein har just fått värdera en målning av Ola Billgren som kanske kommer att gå på någon framtida auktion.


Elna Carr berättar att hennes lånade violin är värderad till 350 000 kronor och att hon själv får stå för försäkringen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser