Annons

Kommunstyrelsen avgör rökpolicy

På tisdagskvällen sammanträdde personalutskottet i Landskrona stad och en av punkterna rörde den omdebatterade rökpolicy som varit ute på remiss på hos de olika nämnderna. Beslutet från mötet blev att föreslå Kommunstyrelsen att lägga ner förslaget om en förändrad rökpolicy.
– Det har varit mycket kritik och när det sedan skulle börja petas och ändras i policyn så var risken stor att den skulle urholkas och därför lyckades vi övertala bland annat vår ordförande Stina Hyltmark (FP) om att föreslå att policyn inte ska tas, säger personalutskottets vice ordförande Hans Peterson (S).

– Det viktiga är att de rökavvänjningsprogram som vi har inom kommunen, och som är framgångsrika, fungerar. Sedan är det en arbetsmiljöfråga om det finns personer som utsätts för passiv rökning, menar socialdemokraten.

Annons
 

Nu är det alltså upp till kommunstyrelsen att ta det slutgiltiga beslutet om det ska införas en rökpolicy eller ej.
– Vi hinner inte med det i november men jag skulle tro att frågan kommer upp på vårt möte i december, avslutar Hans Peterson.

Läs mer om rökpolicyn: Tobaksfri arbetsdag http://www.landskronadirekt.com/arkivet/nyheter/1134.htm

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser