Annons

Jubileumspresent till fotbollsklubbarna på IP

Lagom till jubileumsåret 2013, kan ungdomarna i Landskrona BoIS, ”gubbarna” i Karlslunds BK samt ständigt växande BK Landora glädjas åt att äntligen få omklädningsrum värda namnet.

För efter fritidsnämndens föreslagna insatser 2012, har cirka 90 % av fritids- och kulturförvaltningens anläggningar och fastigheter uppnått en genomgående, godkänd eller god standard. På tur står då ”Äntligen” en ersättare åt omklädningsbyggnaden ”Röda paviljongen” på Idrottsplatsen. Byggnaden som uppfördes samtidigt som idrottsplatsen, det vill säga  1924 är fortfarande i drift efter flera påbyggnader och mindre upprustningar genom åren.

Annons
 

Byggnaden kan ses som en symbol för Landskronas idrottshistoria, men lever inte alls upp till dagens standard- och kvalitetskrav.  Senast Landskrona Direkt besökte byggnaden trillade en fönsterruta ut från andra våningen och höll så när på att träffa några gästande föräldrar som väntade på sitt barn som bytte om i byggnaden.

Fritidsförvaltningen har låtit  besiktiga byggnaden  och bedömningen är att större delen bör rivas och ersättas av en ny funktionell omklädningsbyggnad med 10 omklädningsrum och duschutrymmen, motsvarande cirka 400 kvadratmeter.

– Den äldsta delen, tvåvåningshuset  kan renoveras utvändigt och bevaras som förrådsbyggnad, men fyller egentligen ingen praktisk funktion för verksamheten, skriver förvaltningen i ett utlåtande.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser