Annons

Rapport från Falcons F14/15

Frågan är vad som passar tjejerna i Falcons F14/15-lag bäst, match på tidiga söndagsmorgnar eller på fredagskvällar?

Fredagens hemmamatch mot FBC Engelholm var en ordentlig 1-5 bjudning om man får tro lagets ledare Stefan Jönsson.
Tjejerna var alldeles för ängsliga och rädda för motståndarna. Vi måste bli mycket tuffare framför eget mål. Denna match får vi glömma snabbt.

Annons
 

Bättre gick det då förra söndagen då  tjejerna borta ställdes mot FC Skurup och efter dramatik kunde vinna med 8-6. Efter att tidigt hamnat i 3-0 underläge tog Falcons timeout redan efter drygt sex  minuter.
– För att väcka spelarna, och ändra i formationerna. Det lyckades bra. Det lyckades bra. Knappt två minuter senare reducerade Klara Engström till 1-3. Spelet jämnade ut sig. Men i sista minuten, av första perioden utökar Skurup ledningen till 1-4, berättar Stefan Jönsson.

Det tar sedan bara fem minuter, i början på andra perioden, för Falcons att gå ikapp till 4-4.

Direkt i den tredje perioden gör Falcons dagens snyggaste mål. En kontring där Johanna Ejdelind driver upp bollen längs vänsterkanten. Slår ett perfekt diagonalpass till Johanna Andersson Brodin, som stöter in bollen vid bortre stolpen till 6-5. Falcons hade vänt och hade nu segervittring.

7-5 Gör Johanna Ejdelind på egen hand. Dribblar igenom Skurupsförsvaret. 14 sekunder senare reducerar Skurup. Så då var det match igen. När det återstår 80 sekunder av matchen avgör Alexandra Magnell. Ett frislag som går direkt i mål. Skurup tar ut målvakten, men gästerna lyckas hålla rent. Vinst med 8-6.

Målskyttar: Johanna Ejdelind 2, Johanna Andersson Brodin 2. Klara Engström 1, Paulina Pavlovic 1, Lejla Dedovic 1, Alexandra Magnell 1.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser