Annons

Gymnaster fortsätter skörda framgångar

Under lördagen arrangerade Landskrona Kvinnliga GF Götalandsmästerskapen i rytmisk gymnastik i Glumslövs Idrottshall.

Flickorna som tävlade har under året deltagit i tre regionstävlingar för att kvala till detta mästerskap. Därav ett begränsat antal deltagare.

Annons
 

Dagen startade med trupp och Duo-tävlingar. Det var seniortruppen från GF Energo i Göteborg som visade program med bollar och sedan med tre band och två tunnband. Landskrona Kvinnligas juniortrupp deltog med tunnband och C4- gymnasterna från Kristianstad tävlade i fristående utan handredskap. I Duo klassen vann Nevis RG med Matilda och Agnes Elg-Appelros. På silverplats kom glädjande Anna Lindahl och Odina Linderos från LKGF.
– Anna och Odina ska verkligen vara nöjda med sin insats, meddelar Jenny Engdahl-Petersson från arrangörsklubben.

Ungdomsklassen var näst i tur och där tävlade flickorna på fristående, tunnband och ett valfritt handredskap.
Doruntina Goxhuli som tog silver på USM för någon vecka sedan har varit sjuk hela veckan, så det kändes lite oroligt inför tävlingen. Men det gick bra till slut. Det blev nog dagens högsta siffra fristående och det valfria handredskapet. Doruntina kan titulera sig Götalandsmästarinna för ungdomar. På silverplats kom Wilma Landahl, Göteborg och trea blev Julia Pettersson från Halmstad.

Emma Lindahl från hemmaklubben gjorde en jämn tävling men bollprogrammet stack ut som extra bra idag.
– Jätteskoj för Emma som slutade på en fin sjundeplats.
Vann gjorde Isabella Losvik, Halmstad RG med klubbkamraterna Hannah Carlsson och Olivia Cracium på andra och tredje plats. Emma Sandell var inte ”så taggad som förra helgen” men kammade trots allt hem en silvermedalj.

Lite onödiga misstag men Emma ser bra ut på golvet och ger ett fint helhetsintryck.

Vann gjorde Linnea Westerberg från GF Energo och på tredje plats hamnade Freja Ceimertz från C4-gymnasterna.

I pausen före prisutdelningen visade LKGFs nya generation upp sina färdigheter.
– Vi fick bland annat se de nya flickorna som snart ska tävla i På väg upp. Tack alla duktiga föräldrar och tränare i LKGFsom ser till så att arrangemangen fungerar, hälsar Jenny Engdahl-Petersson som i vanlig ordning följde deltagarna från domarbordet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser