Annons

Falcons vände upp och ner på Onyx

Falcons har de senaste två matcherna klarat av såväl toppen som botten. Segern mot serieledarna Karlstad följdes i lördags upp med ett målkalas,10-5, mot tabelljumbon Onyx. Därmed placerar sig Falcons på en mittenplats i tabellen med en starkt stigande formkurva. Efter första periodens 4-0 skulle det dock svaja en del. Bollarna fortsatte nämligen att trilla in i idrottshallens södra målbur och gästerna var efter blott sex minuter i andra perioden med i matchen sedan man gjort 4-3.
– Vi spelade helt enligt planen i första och jag tror att Onyx blev lite överrumplade för de tillät oss att spela så hela perioden. Sen går de visserligen upp till 4-3 och jag kan tänka mig att många tyckte att en time-out varit på sin plats. Men man märker på killarna i ett sånt läge om det behövs och jag såg inga såna tendenser alls i deras ögon eller i deras agerande, säger lagets tränare tränare Patric Johansson till klubben hemsida.

Vikarierande lagkapten Björn Lundgren, som var en av det som tappade koncentrationen inledningsvis på andra, såg utan time-out, åter till att vara på tårna och ganska snart var ordningen återställd.  Inte minst sedan lagkaptenen dundrat in 6-4. Falcons går till pausvila med 7-4 och sista perioden blir en defilering mot slutsignalen.

Annons
 

Matchen slutar 10-5 och kan bara Falcons hålla fokus och inställning i 60 minuter kommer poängen att fortsätta trilla in. På söndag väntar en utflykt till Västergötland och Habo då sjätteplacerade Falcons ställs mot tabellsjuan Fagerhult.


Andreas Svensson firar ett av sina två mål mot Onyx. FOTO: ULF BJARKE.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser