Annons

Möbelformgivare drog fullt hus

Ett 70-tal åhörare var på Konsthallen på onsdagskvällen för att lyssna på möbeldesignern alternativt konstnären Mats Theselius.
– Det är lite märkligt. De som är designers brukar säga att jag är en konstnär som vill vara designer och de som är konstnärer säger tvärtom, sade Mats Theselius inledningsvis.

Under det timme långa föredraget fick åhörarna ta del av hans samlarmani gällande bland annat trumset och National Geographic-tidningar.
Jag är som en ekorre. Det var så illa att jag köpte alla National Geographic-magasin jag kom över även om jag hade dom sedan tidigare.

Annons
 

Formgivaren berättade också om en del av möblerna som han ställt ut i utställningen Konstoform som pågår just nu i Konsthallen. En kvinna ur publiken passade på att provsitta fåtöljen Star som till stor del är klädd av pärlemor likt en bastrumma.
Den är fin men är den inte lite hård, frågade kvinnan.
– Tycker du det så har du nog aldrig suttit i en ny Mercedes, replikerade Mats Theselius.

Efter föredraget passade besökarna på att fika och titta på utställningen.
– Vi har haft mycket bra besökssiffror och att så många dök upp i kväll är anmärkningsvärt. Men det är mycket glädjande för oss eftersom vi är många som jobbat och fortfarande jobbar mycket och ideellt, säger Lennart Landin, vice ordförande i arrangerande Landskrona Konstförening.

Den 23 november är det dags för nästa onsdagskvällsföredrag. Då gästar Johan Linton konsthallen.
– Johan är en otroligt intressant kille. Lite av ett geni. Missa inte det föredraget, tipsade möbelnestorn från Värnamo, Sven Lundh, Landskrona Direkt vid pressvisningen av Konstoform.


Intresset för möbler och dess form visade sig vara stort när Mats Theselius höll föredrag i konsthallen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser