Annons

Fall i skolranking ska stoppas

Föräldraalliansen Sverige har sedan 2006 rankat Sveriges grundskolekommuner. De kvalitetsområden som använts är måluppfyllelse, pedagogisk personal, övriga hälso- och studiefrämjande resurser samt fritidshemmen. Granskningen brukar lyftas fram av såväl politiker som tjänstemän i Landskrona och görs så också i år, detta trots att man tappar 30 placeringar.
– Landskrona har sjunkit lite grand i jämförelse med 2010, men blir placerad på en hedersam 68:e plats, skriver utbildningsförvaltningen i ett pressmeddelande.
Tongångarna från styrande politiker låter i stort sett likadant.
– Det är bra att vi i stort behåller vårt genomsnittliga poängindex. Men ambitionen är att klättra uppåt till nästa år, säger Lisa Flinth (FP) ordförande i utbildningsnämnden.

Det finns olika externa bedömningar av landets kommuner som skolkommuner. Placeringarna för en enskild kommun kan variera.
–  Förändringarna inom de fyra jämförda kvalitetsområdena är små för vår del. Vi ligger särskilt väl till vad gäller pedagogisk personal samt fritidshem, säger Tomas Johansson, förvaltningschef.

Annons
 

Det som speciellt glatt politiker och tjänstemän de två senaste åren har varit att Föräldraalliansens ranking gjort Landskrona till den näst bästa skolkommunen i Skåne.
  Skånes kommuner hamnar från plats 37 till plats 285. Vår placering i Skåne är 7. En plats som vi gärna förbättrar till kommande år, avslutar Tomas Johansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser