Annons

Luddiga besked från Bois

Efter en rejäl slutspurt av Bois i årets Superetta slutade laget som bekant på en tiondeplats. Arbetet inför nästa säsong är i full gång men några raka svar på de många frågorna som ställs till klubben är svåra att få. På frågan om hur det går med förhandlingarna med tränarna Henrik Larsson och Hasse Eklund svarar Bois sportchef Mats Aronsson.
– Vi är inte så långt ifrån varandra och ska träffas i veckan.
Exakt samma svar får vi då vi frågar om vad som händer med anfallaren Sonny Karlsson som klubben visat intresse för. Vilken dag de ska träffas vill dock inte sportchefen avslöja.
På ämnet anfallare så har Fredrik Karlsson och Niklas Nielsen börjat träna och målet är att de ska vara helt återställda när nästa års försäsong startar.

En som lämnar klubben är mittfältaren Christoffer Tapper Holter.
– Vi gav honom ett kontraktsförslag men han har valt att söka lyckan någon annanstans.
Mycket lutar dock åt att ungdomarna Mathias Andersson och Philip Andersson skriver på nya kontrakt.
– Vi är överens om praktiskt taget allt. Det återstår bara någon enstaka detalj.

Annons
 

En som fortfarande är oviss i den randiga tröjan är höstens succémålvakt Ivo Vazgec.
– Vi ser gärna att han stannar hos oss men förhandlingarna pågår fortfarande.
På frågan om målvakten är uppvaktad av andra klubbar svarar Mats Aronsson;
– Det är han säkert men vilka det rör sig om vet jag inte.

Inne på ämnet ungdomar kan vi konstatera att 14-årige Erik Andersson, son till ungdomstränaren och före detta Bois-spelaren Mats Andersson, ska åka till Newcastle för att visa upp sig.
– Han är född 1997 men spelar med de som är två år äldre. Han är helt enkelt en oerhört stor talang med massor av teknik. Jag kan inte påminna mig om att någon Boisare i så låg ålder varit med om något liknande äventyr.

Att Jörgen Petersson lämnar Bois U-avdelning har vi skrivit om tidigare och nu står det klart att trotjänaren sedan många år, Conny Hindemith lämnar Bois.
– Det är naturligtvis ett avbräck men samtidigt ser vi att många är intresserade av oss eftersom vi är så pass framgångsrika inom ungdomsfotbollen.
Ett nytillskott har man dock inom ungdomsavdelningen och det är ex-Boisaren Billy Magnusson som kommer att vara engagerad i U21-truppen.
– Vi håller på att se över hela vår ungdomsavdelning. Vi vill göra en bra avdelning ännu bättre.

Inför den gångna säsongen satsade klubben på en VIP-restaurang vid idrottsplatsens västra kortsida men några nyheter inför kommande säsong blir det inte, varken för sponsorerna eller den ”vanliga” publiken.
– Vi är tvungna till att ändra på de skyddsräcken som finns på ståplatsläktarna men utöver det så blir det nog inga förändringar. Vad gäller planen så hoppas vi att kommunen kan få den i gott skick när säsongen drar igång.

Avslutningsvis kan vi avslöja att det blir danskt motstånd i försäsongspremiären.
– Vi kommer att möta Lyngby på bortaplan den 7 februari och inbokat är även hemmamatcher mot Varbergs Bois och Öster den 11 februari respektive den 23 mars. Vi har kontakt med en del andra danska och svenska klubbar i ettan men här är inget spikat ännu. Preliminärt kommer dock a-truppen att åka på ett läger utomlands under vecka 13.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser