Annons

”Domarjävel” gästade Pumphuset

Ett 40-tal åhörare fanns på plats när Pumphusets museiförening hade bjudit in fotbollsdomaren Daniel Stålhammar för ett föredrag på tisdagskvällen. Under rubriken Domarjävel berättade den 37-årige internationelle domaren om sig själv och hur det är att döma fotboll idag och vad som driver honom.
– Det är klart att det är stort att komma till Nou Camp i Barcelona där jag varit fjärdedomare men de stora kickarna får man på andra platser, sade Daniel Stålhammar.
– Den 3:e november var jag i Polen och dömde en match mellan Legia Warszawa och Rapid Bukarest från Rumänien och redan en halvtimme innan match, under uppvärmningen, så kunde man knappt prata med varandra på plan, då publiken höll sånt tryck.
Stålhammar berättade även om första och enda gången han funderat på att sluta som domare.
Det var när en läkare sade till mig att de var tvungna att operera in en pacemaker som jag tänkte ”Det ska ni inte  alls”. Men så blev det och idag kör jag för fullt.
Föredraget varade som en fotbollsmatch, det vill säga 90 minuter.
Närmast för Stålhammar väntar en Champions Leaguematch den 22-23 november men vilken match det blir är inte spikat ännu.

Den 22 november är det dags för nästa tisdagsföredrag i museiföreningens regi. Då kommer kocken och krögaren i Pumphusets restaurang, Niclas Lundblad, och berättar om allt från matlagning till fallskärmshoppning.
– Han är en välkänd restaurangman i Landskrona men vad de flesta inte vet är att han är en äventyrare med många hisnande upplevelser i bagaget, säger Hugo Svensson  på museiföreningen.

Annons
 


Fotboll är kultur. Omgiven av Anders Palmérs tavlor, nej inte fotbollstränaren, höll fotbollsdomaren Daniel Stålhammar på tisdagskvällen ett mycket uppskattat föredrag på Pumphusets konsthall.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser