Annons

Systrarna drog fullt hus

Folk strömmade till Folkets Hus i Landskrona på söndagseftermiddagen för att besöka Verdandis arrangemang Café Sjung Mé och vara med om ett smått unikt framträdande av systrarna Siw Malmkvist och Lilian Holmqvist.
– Det har väl sällan varit sådan kö till ett eftermiddagsprogram på Folkan, köerna ringlade ut och runt hörnet till Eriksgatan, berättar Roger Lindskog från Verdandi.

När det var dags att starta programmet kl. 14 så hade 430 personer räknats in i stora salen. Musikunderhållning av Bälgadraget och musikkryss med inte alltför svåra frågor inledde eftermiddagen. Allsång var programmets andra punkt där all sjöng med i både marscher och valser. I femtiolappen som var entréavgiften ingick även fika med hembakat.
– Detta är en viktig social bit för många som inte får glömmas bort, anser Roger Lindskog.

Annons
 

Klockan tre var det dags, in på scenen kom först Siw och sedan lillasyster Lil. Jubel och applåder mötte systrarna av den stora publiken.
En av sångerna som framfördes var Cocktail Tango. Den är endast inspelad på skiva 1959 och inte framförd live, nu blev det av med Bosse Lind hjälp som skrivit ner musiken och med hjälp av husbandet kompade systrarna Malmkvist.

Siw berättade minnen från gamla Folkan och dansen där, och blev avslöjad när det begav sig av sin syster att hon inte var en riktig fransyska.

Töserna berättade också om sitt julbord med all mat, åtminstone den som ingår i ”Skånsk madavisa”. Siw har gjort många låtar som sitter hårt i ryggmärgen på många, detta visade sig när hon spontant ledde allsång med Flickor bak i bilen, publiken hängde med utan för stort besvär.
Fler berättelser från ungdomsåren bjöds under eftermiddagen innan gästframträdandet slutade med Ingenting går upp mot gamla Skåne.

Verdandigänget fortsatte med mer musik och allsång innan dagen avlutades med att både Lil, Siw och Roger Lindskog som är Verdandis allsångsledare hjälptes åt med Lasse Berghagens ”Sträck ut din hand” som fick avsluta dagen.

Café Sjung Mé återkommer till våren. Den 4 mars och 15 april är det dags igen.


Kön utanför Folkets hus ringlade lång. Foto: Privat


Siw och Lil såg ut att trivas lika bra som den stora publiken. Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser