Annons

Graflunds tar över efter Newsec

Graflunds, som förvaltar fastigheter på flera orter i Mellansverige tar vid årsskiftet över förvaltningen av ytterligare drygt 2 400 bostadslägenheter i Markaryd, Landskrona och Göteborg. Samtliga fastigheter ägs av olika bolag (AB Markarydsbostäder, Fastighetsbolaget Bredfjäll och Fastighetsbolaget Gropens Gård) inom Actas fastighetsfonder och förvaltas för närvarande av Newsec Asset Management.

Den nya förvaltningen kommer organisatoriskt att utgöra Graflunds region Syd. Graflunds huvudkontor finns i Eskilstuna och där hanteras också den ekonomiska administrationen. Graflunds kommer att ta över befintliga kontor på de olika orterna och merparten av de medarbetare som idag arbetar med förvaltningen har valt att följa med in i Graflunds organisation. – Vi är stolta över att ha fått ett utökat förtroende från våra ägare, säger Graflunds VD, Anders Häggström.
– Fastigheterna har förvaltats på ett bra sätt av Newsec och vi kommer att fortsätta i samma anda. Hyresgästerna har fått en första information om förändringen och kommer fram till tillträdet att hållas löpande informerade för att övergången ska kunna ske smidigt, lovar Anders Häggström.

Annons
 

Graflunds, i grunden ett drygt 50 år gammalt fastighetbolag. Idag en ren förvaltningsorganisation med fokus på bostäder. Förvaltningsvolymen omfattar fn drygt 12 200 bostadslägenheter och en mindre volym lokaler i mellansverige. Affärsidén är att utveckla och erbjuda bostäder till alla som väljer att hyra istället för att äga. Visionen är att bli det självklara valet av hyresvärd.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser