Annons

Årets potatiskampanj igång

I veckan påbörjade miljöförvaltningen sin årliga potatiskampanj som i år innefattar sju butiker – Citygross, Ica Nära Häljarpshallen, Ica kvantum, Ica Nära Asmundtorp, Ica Ankaret, Coop Forum och Coop Konsum.

Kampanjen går ut på att informera om bekämpningsmedelsanvändning i potatisodlingar. De traditionellt dominerande potatissorterna King Edward och Bintje är de sorter där mängden kemiska bekämpningsmedel som används vid odling är störst. Genom att informera om bekämpningsmedelsanvändning på potatis och om alternativa potatissorter samt ekologisk potatis vill miljöförvaltningen göra konsumenterna medvetna om att de kan påverka användningen av kemiska bekämpningsmedel genom vilken potatissort de väljer. Miljöförvaltningen har tagit fram ett informationsblad om bekämpningsmedelsanvändning på potatis. Informationen omfattar ett A4-papper som kan delas ut till kunderna. Det har även tagits fram en informationsaffisch.

Annons
 

Efter kampanjen följs resultatet upp genom att butikerna informerar om det skett en ökning eller minskning i mängden såld ekologisk samt konventionell potatis.

Läs mer:
Ladda ner miljöförvaltningens informationsblad som PDF.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser