Annons

100 mil och en värdefull trepoängare

Landskrona Falcons herrar satte sig på söndagsmorgonen i bussen för att avverka 100 mil Karlstad tur och retur. Hemresan blev inte alls så lång efter en bragdartad insats mot serieledarna.

Falcons hade faktiskt 7-1 efter halva matchen och det försprånget räckte till att ta med en trepoängare hem till Skåneland. Karlstad tog en välbehövlig time out efter Falcons sjunde mål men det hjälpte inte. Som skribenten på Karlstad IBF:s hemsida uttryckte det ”400 kilo skåningar i försvaret går inte att passera idag”.

Annons
 

-Vi hade bestämt oss idag. Vi skulle bara vinna! Karlstad skjuter ofta och gärna men killarna spelar enormt tight och vi käkar boll efter boll. Dessutom är vårt kontringsspel ruggigt effektivt idag. Snabba omställningar varvade med djupa bollar ner i deras zon var dagens segerrecept. Det här var en gedigen laginsats, säger Falcons tränare Patric Johansson.

Segern som till slut skrevs till 7-6 innebar att Falcons lämnade jumboplatsen som man innehade temporärt inför matchen och ligger nu på en 9:e plats. Ovanför sig har man tre andra lag som också har 7 poäng.

Nästa lördag, den 12 november, väntar en ny tuff match i Allsvenskan Södra då Onyx IBK kommer på besök i Landskrona Idrottshall. Helgen som kommer är dock spelledig och då får killarna nog träningsledigt också.
Jo, så blir det nog. Det är dom värda tycker jag, avslutar tränare Johansson och fortsätter njuta av den härliga bussresan hem från Värmland.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser