Annons

Talangfulla musiker gav konsert

Vinnarna av den prestigefyllda tävlingen ”Ung & Lovande 2011” som ägde rum i Västerås i våras, gästade nyligen Landskrona och kammarmusikföreningen. Den unga duon består av violinisten Elna Carr, 23, och pianisten Håkan Quennerstedt, 26. Tillsammans har de uppträtt på många scener runt om i Sverige. I Landskrona stod Kreisler, Beethoven, Ravel och Prokofiev på programmet.
– Publiken bjöds på en strålande konsert. Elna och Håkan spelade kraftfullt, med en bländande teknik och en fantastisk inlevelse. Vi ser fram emot ett återbesök när duon om ett år ger sig ut på den pristurné som Musik i Syd anordnar i samband med deras förstapris, säger Cecilia Kraitiss ordförande i Landskrona Kammarmusikförening.

Säsongens avslutande konsert den 20/11 bjuder på något så ovanligt som fyrhändigt piano. Francisca Skoogh och Lucas Cederbom komme då att spela bland annat Schubert, Brahms och Ravel.
– Detta kommer att bli något alldeles speciellt, så boka in konserten redan nu i almanackorna, avslutar Cecilia Kraitiss

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser