Annons

SMS-broderi på museet

Nål och tråd har stått högt i kurs på Landskrona Museum på sistone och den kommande veckan ökar man uppmärksamheten ytterligare. Dels gästas museet av Trådar  – ”En mobil syjunta” samtidigt som sommarens succéutställningen Broderat går in på slutvarvet.

Vad händer när det långsamma broderiet möter det snabba språket? Digital kommunikation och traditionellt hantverk möts i en turnerande workshop.

Annons
 

Trådar  – ”En mobil syjunta” är en mötesplats där besökaren får möjlighet att tillsammans med andra ägna tid åt det som går snabbt i vardagen och bjuds in för att brodera ditt SMS för hand eller med en broderimaskin. 

Ta med dig mobiltelefon eller ett SMS som du vill brodera. Du får också gärna ta med handduk, lakansbit, duk, kläder eller andra brukstextiler som du vill brodera in din vardag i, låter man hälsa från museet.

Med Trådar bjuder museet in till en veckolång syjunta som pågår hela avslutningsveckan av den populära utställningen Broderat.

Trådar på Landskrona museum startar på brodericaféet torsdag 27 oktober 18.30-20.00. Därefter är det möjlighet att brodera SMS 29-30 okt 13-16, 1-6 nov 13-16 och arrangemanget är helt kostnadsfritt

Läs mer: Uttryckt skönhet med nål och tråd

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser