Annons

Landskronalärare näst bäst i landet på praktisk IT- och mediakompetens

I fredags deltog sex pedagoger från Landskrona kommun i Skolverkets årliga nationella PIM-gala i Göteborg. Det var den femte och sista galan som Skolverket anordnande. Pedagogerna hade kvalificerat sig för att bli inbjudna genom att göra femte och sista uppgiften i PIM, vilket är ett antal kurser som Skolverket erbjuder och som står för Praktisk IT- och Mediakompetens. Nästan 120 000 pedagoger i Sverige har gjort första steget i kurserna men endast 500 stycken har gjort femte steget. Ungefär 100 av dom deltog på årets gala och från Landskrona kommun närvarade Sten Andersson från Asmundtorps skola, Sandra Dahlinger från Västervångskolan, Eva Billberg från Hvens förskola och Anna Andersson, Ilona Sidenros och Annika Segerman från Albanoskolan.

Landskronadelegationen var en av tre finalister tillsammans med Bollnäs och Knivsta och den framskjutna placeringen var en positiv överraskning.
– Vi visste inte att vi var finalister när vi åkte dit, men vi är väldigt stolta, säger Eva Billberg, lärare på Hvens förskola.
Vinsten gick dock till Knivsta och Landskrona fick nöja sig med en delad andra plats. Kurserna har pågått i ett år och under den tiden har många lediga timmar gått till att jobba med sitt arbete.
Första steget tog ungefär 40 timmar och de andra stegen har tagit flera hundra timmar. Allt detta har vi gjort på vår fritid, säger Eva Billberg.
Det har varit väldigt lärorikt och många som har varit ganska obekväma med datorer har utvecklats mycket.
– Många har precis som mig gått från 10 till 100 procent när det gäller datorutbildning, förklarar Eva Billberg.

Annons
 

Kurserna har precis tagit slut men man har redan börjat använda de nyvunna kunskaperna på dom olika skolorna.
– Det går att använda allt direkt med barnen. Vi på Hvens förskola har bland annat gjort ett radioprogram som barnen tyckte var jätteroligt, avslutar Eva Billberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser