Annons

Akustiskt på lördagscaféet

På lördag,  den 29 oktober,  är det Kulturlabbet själv som står för värdskapet på sitt Lördagscafé med levande underhållning. Och för att krydda tillställningen lite extra bjuder man publiken på två olika musikaliska akter.

”And the Acoustics”
Trion And the Acoustics består av Lasse Odeholm och Jonas Fristedt, båda gitarrister, samt Pinge Persson, trummis. Samtliga är välkända lokala musikanter som synts i flera olika band och grupper genom åren.
– Publiken har kanske redan sett oss spela som en trio eftersom vi var med på Kulturlabbets gatumusiklördag, Music Corners, i somras, säger Jonas Fristedt.
På Lördagscaféet bjuder de på två gitarrer, stämsång, lite sköna rytmer samt en och annan gäst. De spelar, som namnet antyder, akustiskt. Repertoaren består av egna alster blandade med favoriter som exempelvis George Harrison, Cat Stevens, Lloyd Cole och John Lennon.

Annons
 

Mikael Öhrn – singer & songwriter
Mikael Öhrn satsade för några år sedan på musiken som singer-songwriter under namnet Greef. Av olika anledningar blev det inte så mycket mer än ett försök. Och nu har det blivit ett par års frånvaro från musiken. Under tiden har Mikael skaffat familj och är nu pappa till en ettårig dotter.
– Den sorg som var en följeslagare en gång i tiden syns därför inte till särskilt mycket, säger Mikael Öhrn.
– Men en del av det jag har skrivit nu handlar om sorgen då, för längesen.
Numera ligger Mikael Öhrns fokus på att skriva låtar med svenska texter medan det mesta från förr är på engelska. På Kulturlabbets Lördagscafé får publiken lite av vardera.
– Jag har återfått hungern att få framföra mina låtar på scen, berättar han.
–  Jag kommer att spela såväl helt nytt material på svenska, som engelska låtar från tiden som Greef.

Som vanligt är serveringen öppen mellan 10:30 och 13:30 i Teaterrestaurangen.


”And the Acoustics” från sommarens Music Corners . Från vänster: Jonas Fristedt, Lars Odeholm och Pinge Persson. Foto: Per Eriksson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser