Annons

Ett steg närmre en ny stadsdel i Borstahusen

Ett steg närmre byggandet av 1500 nya bostäder i Norra Borstahusen togs igår kväll.
Stadsbyggnadsnämnden antog då ett nytt planprogram för området.
– Vi ser stora möjligheter i detta. Nya och attraktiva bostäder nära kusten
lockar fler att flytta hit, vilket genererar tillväxt och nya skatteinkomster i staden,
säger ordförande i stadsbyggnadsnämnden Börje Andersson (-). Den opolitiske ordföranden ser planprogrammet som det första delbeslutet i en långsiktig och genomgripande strategi för att vända utvecklingen i Landskrona.

Planprogrammet  har sitt ursprung i programmet Vägval Landskrona, som antogs av kommunstyrelsen 2010. En av de bärande idéerna i vägvalet är just att bebygga de kustnära områdena för att attrahera fler boende till kommunen. På sikt planeras drygt 1500 bostäder i
området.
– Längs den svenska sidan av Öresund måste detta vara det mest attraktiva området att bygga markbostäder på. Här blir flera hundra bostäder med sundsutsikt, hundra meter till stranden, granne med golfbana och småbåtshamn är några av kvaliteterna, säger Per Fredrik von Platen,
stadsbyggnadschef i Landskrona stad.

Annons
 

Sedan Miljöpartiet nyligen deklarerat att man ändrat ståndpunkt i campingfrågan, detta sedan det i planprogrammet tagits hänsyn till strandskyddet och även Sverigedemokraterna gjort tummen upp var det endast Socialdemokraterna som reserverade sig mot beslutet.
– Vi har lovat våra väljare att inte ge avkall på campingen som i planprogrammet nu flyttas in i Lill-Olas.  Därmed hamnar den också för långt från staden och det tycker åtminstone inte jag är bra, säger Roy Wernberg (S), andre vice ordförande i nämnden.

Närmst på programmet gäller det nu för politikerna i fullmäktige att ge sin välsignelse åt programmet vid årets decembersammanträde.
– Samtidigt har nämnden redan nu gett oss i uppdrag att påbörja detaljplanearbetet, säger Per Fredrik von Platen som räknar att första spadtaget till villorna på nuvarande campingområdet tas under 2014.
– Då har jag kalkylerat med att planen överklagats.

Läs mer: Norra Borstahusen – så är det tänkt

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser