Annons

Gymnaster intog Vinslöv

I lördags avgjordes den tredje och sista regionstävlingen i rytmisk gymnastik i Vinslöv. Från Landskrona Kvinnliga GF var det 20-tal flickor som var med i tävlingen. Allt från våra miniorer till senior.

Först på dagen tävlade småttingarna…
… Julia Olsson strålade och lyckades med två fina program i rep och tunnband och kunde ställa sig överst på prispallen.
… Meja Engdahl-Petersson gjorde ett mycket bra repprogram men var sig inte riktigt lik i tunnband och hamnade på en bronsplats.
… Maja Anthonsen gjorde mycket bra ifrån sig i tävlingen och belade en hedrande femteplats. Alla tre är nu klara för Regionsfinalen i Staffanstorp den 3:e december.
… Sejla Delkic lyckades bra i sin första tävling som minior och detta bådar gott för framtiden.
… Emely Örtberg som var jätternervös för premiären i tävlingen lyckades också bra.
– Grattis till duktiga tjejer!, hälsar Jenny Engdahl-Petersson som följde tävlingen från domarbordet.

Annons
 

Sedan var det Duo och trupp
I Duo segrade Odina Linderos och Anna Lindahl från LKGF efter ett mycket bra genomfört tunnbandsprogram.
Tvåa och silvermedaljörer blev Julia Olsson och Meja Engdahl-Petersson också från LKGF som överträffade sig själva i sitt tunnbandsprogram.
– Grattis än en gång!, låter det från domarbordet varifrån det även meddelas att LKGF inte hade någon trupp med i denna tävling.

I ungdomsklassen belade Doruntina Goxhuli en andra plats efter två mycket väl genomförda program i tunnband och fristående.
– Mycket skoj att se Doruntinas utveckling. Här har LKGF en mycket intressant och duktig gymnast.
Wilma Mårtensson gjorde bra i fristående men tappade tyvärr sitt tunnband. Anna Lindahl och Bianca Werdes gjorde båda mycket bra insatser i tävlingen som visade på fin utveckling av de båda.
– Starkt jobbat.

Vann gjorde Nejra Bilkanovic från GF Balans. Josefine Olsson i juniorklassen gjorde en fantastisk insats med sitt tunnband och fick över 22 i poäng. Grenen band var lite orenare, då Josse var lite störd av balkar i taket vid sina kast. Poängen blev dock över 19 och Josefine hamnade på silverplats. Emma Lindahl gjorde en fösmädlig miss i sitt tunnband, men en stark insats i käglor.
Erika Gustafsson gjorde två bra insatser i tunnband och käglor.
Isabelle Risberg och Odina Linderos visade i sina grenar tunnband och boll att de tränat och utvecklats mycket under sommaren.
– Bra jobbat!
Vann gjorde regerande svenska juniormästarinnan Isabella Losvik från Halmstad.
I seniorklassen gjorde Emma Sandell ”comeback” efter sin knäskada. Det kändes fanatstiskt bra att se Emma avslappad och urtjusig på tävlingsgolvet igen. Bollen gick mycket bra och käglorna hade två mindre tapp. En silvermedalj med hem till Landskrona blev det. Vann gjorde Felicia Dahl från GF Balans.
Maja Anthonsen har kvalificerat sig till regionsfinalen i Staffanstorp den 3:e december. Foto: Leo Erdfelt.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser