Annons

Nytt svenskt rekord i Fairtrade-fika

I onsdags fikade hundratusentals svenskar runt om i Sverige då Fairtrade Challenge 2011 gick av stapeln. Målet var att slå Tysklands världsrekord från tidigare i år då 450 000 personer deltog i tävlingen. Något världsrekord blev det inte men väl ett nytt svenskt rekord. Ungefär 380 000 personer fikade någon fairtrade-märkt produkt under dagen och det slog förra årets rekord då 350 000 personer deltog. I Landskrona fikades det på många olika ställen, bland annat på Allvar Gullstrandgymnasiet där 52 personer från personalen fikade och bidrog till att slå rekordet. Detta var även den största Fairtrade-fikan hittills i världen i förhållande till befolkningsmängd.


Vaktmästaren Ted Lundin och Renate Thurban, lärare, lätt sig väl smaka och bidrog till att ett nytt svensk fikarekord slogs.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser