Annons

Succé för Gessle på galleriet

Konstnärinnan Gunilla Gessle var minst sagt upprymd efter invigningen av hennes just nu pågående utställning på Galleri gamla staden under kulturnatten.
– Detta är den bästa kvällen jag haft, sa hon och lovordade det lilla galleriet på Norra Kyrkogränden 31.
– Det är så fint här och de små rummen skapar hemkänsla vilket gör att konsten verkligen kommer till sin rätta, berömde hon.

Inte ens det faktum att Direktens utsände jämförde någon av hennes figurer i akrylmålningarna med Ulrica Hydman Valliens bringade henne ur fattning.
– Det är flera stycken som sagt så under kvällen. Jag förstår inte det. Jag försöker verkligen utveckla mitt eget uttryck, sa hon leende.

Annons
 

Hennes kvinnoansikten som framträder i ett hav av färg var populära och de röda prickarna jämte tavlorna blev under kvällen allt fler. De vitala målningarna som med sitt färgsprakande formspråk och ständiga rörelse överraskar ytterligare när hon berättar att måla det har hon börjat med på allvar efter pensionen som lärare.
– Jag började måla redan i tonåren men det är förts nu jag äntligen tagit mitt konstnärskap på allvar, säger hon och man kan nästa ta på kreativiteten som hon utstrålar.

Gunilla Gessle tavlor visas på Galleri Gamla Staden fram till och med söndag. Öppettider lördag och söndag är 12-16.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser