Annons

Vad gjorde vi på bibblan igår?

Landskrona Direkts förträfflige vokabelexkvilibrist, krönikör Connie Mantrell, har upptäckte att det vissa dagar hålls öppet efter stängning på biblioteket.  Igår kväll gjorde hon ett nerslag och här följer hennes inside-rapport.

Efter stängning på Bibblan. Vad gör man där? Om man är 47  eller 40-talist eller 40 år yngre? Om man har rosa hatt eller sjal om man kör utan?
Det finns en stol för alla. Det handlar om skriverier på alla möjliga  vis. Och omöjliga. Fûr alle.  Jodå. 
Översätt rådhustorget till ett fordon… eller en maträtt. Man kan göra det i glatt sällskap. Man kan upptäcka att låten popcorn av de flesta på stolarna anses vara gul och man kan upptäcka dikter på de mest oväntade ställen. Vad sägs om den här?

Annons
 

Ring och beställ
För avhämtning
I alla pizzor ingår tomatsås
Och ost

Den har jag snott. Kåppyrajtat. Tänd gärna ett stearinljus när du läser för rätta känslan. Så mycket poesi det finns  omkring oss som bara väntar på att bli upptäckt!  Tillsammans med Annika Sanna & Yllvar har vi fått massor av inspiration och ideér. De andra stolsittarna bjuder friskt på sig själva och  många  härliga bokstavskombinationer har jag fått  mig till livs. Några har jag satt in på minnesbanken.

Kvällens tema var geografisk poesi. Vad i hundan är det tänker nån kanske.  Det finns säkert teorier om det men så här gjorde vi:
På  en turistkarta över staden  fick vi  minnas, tycka, tänka, göra  ett nedslag någonstans. Skriva ner och  dela med oss. Det kan bli det som är början på Landskronakartan av människor för människor. En karta med minnen tankar och bilder snarare än institutioner och turistmål.
En pappersvariant ska hänga på biblioteket och  så småningom tänker man sig  en googlemap för var och en att klicka runt på efter önskemål. Det är planen.
Har du en plats med ett minne, en tanke men missade stolen efter stängning går det finfint att mejla Annika på bibblan (eller gå förbi och lämna) så fixar hon. Det blev sent i går kväll. Vi fick med oss minnet av ett öppet brev till vår herre och en egenkomponerad accapellasång av entertainern Kitte Malmsten. Det bara blev så. Härligt!.

Nästa efter stängning vill du självklart  inte missa.  Vi har kul, vill knappt gå hem och får dessutom kaffe. Alltmedan månen går vakt över Ven.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser