Annons

Starka reaktioner kring VD-avskedandet

Reaktionerna på Landskrona Direkts skriverier kring avskedandet av Göran Nyström som VD för det kommunala bolaget Landskrona stugby- och campingaktiebolag har väckt starka reaktioner.  Sverigedemokraternas Stefan Olsson menar att hela handlingen är ”mycket fegt utförd” och drar sig inte för att göra jämförelser med maffiametoder eller hur oppositionen kvästes i forna Sovjet.
Det har jag också mejlat och sagt till Torkild Strandberg, säger han upprört och berättar om sina egna fyra år i styrelsen för bolaget.
Under hela min tid har Göran Nyström skött uppdraget med bravur. Som en del säger så var det i stort sett fallfärdigt när Göran tog över som VD, och jag, Bodil Möller och socialdemokraten Uno Johansson kom alltid överens tillsammans med Göran. Vi tänkte alltid på bolagets bästa oavsett.
Detta som nu skett  är mycket fegt agerat och luktar ruttet lång väg, dundrar Stefan Olsson.

Och sista ordet i historien är inte sagt. I en interpellation med den spetsiga rubriken ”Går partibok före kompetens?” ställer socialdemokraten Niklas Karlsson fem frågor till kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg.
 – Jag vill fråga kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) vad som ligger bakom uppmaningen till Göran Nyström att lämna sin befattning?
– Finns det någon saklig kritik mot Göran Nyströms sätt att sköta sitt uppdrag eller handlar det om politiska motiv från den styrande Treklöverns sida?
– Det har blivit allt vanligare att kritiska röster petas från sina uppdrag, som exempel kan nämnas rockaderna inom Landskronahems styrelse. Är avsikten även här att ersätta Göran Nyström med en politiskt tillsatt vd?
– Uppgifter på Landskrona Direkt gör gällande att förre fp-ledamoten, numera vd:n i Ventrafiken, Magnus Anderson är aktuell för posten. Äger denna uppgift någon riktighet?
– Avslutningsvis, hur ser du på politikerstyre när det gäller kommunala förvaltningar och dito bolag?

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser