Annons

Sommarskolorna utvecklas

En enig utbildningsnämnd tog på onsdagen beslut om en ny inriktning för sommar- och lovskolor inom grund- och gymnasieskolan. Störst behov är att se över matematiken för de som slutar högstadiet. Anledningen är att matematiken för de som ska läsa högskoleförberedande linjer på gymnasiet är svårare från och med i år jämfört med tidigare år.
Förr fanns det matematik A men nu heter det Matematik 1 och nivån ligger högre för de högskoleförberedande linjerna vilket innebär att det kan bli ett glapp för de som klarat ett G i nian, säger utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (FP)
– För att kolla om man behöver extra studier på sommarlovet kommer därför eleverna att erbjudas ett prov i slutet på terminen för att kolla på vilken nivå de ligger.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser