Annons

Kulturhusmöte uppskjutet

Det blev en minst sagt omtumlande dag för kulturförvaltningens chef Göran Nyström igår. Efter att ha fått sparken som VD för stugbyn gällde det att snabbt samla tankarna inför gårdagskvällens möte med kulturnämnden som endast hade en punkt på dagordningen utöver sedvanliga rapporter och budgetuppföljningar, nämligen förslaget till utformning av kulturhus för digital teknik.
En punkt som bordlades till ett extrainsatt sammanträde om två veckor.
– Det har inget med politik att göra. Det är 110 procent säkert, försäkrar nämndens ordförande Gunlög Stenfelt (FP).
– Bedömningsgruppen har förordat förslaget från Johan Celsing Arkitektkontor AB medan en majoritet i nämnden tidigare sagt sig gilla glasväggarna från  Claesson Koivisto Rune bättre.
Innan vi går till beslut vill vi därför att hela nämnden ska få en föredragning av stadsbyggnadschef Per-Fredrik von Platen.

De tre arkitektkontorens förslag har kostnadsbedömts av en extern konsult. Konsultens slutsats är att förslagen från Johan Celsing Arkitekter AB och CKR är investeringsmässigt likvärdiga. CKR:s förslag är ytmässigt mindre men byggnadstekniskt mer komplicerat.
Byggkostnaden beräknas för båda förslagen till 50 miljoner kronor.
– Huset ska stå där i massor av år framöver så därför är det viktigt att vi också i nämnden fattar rätt beslut när det gäller vilken utformning vi föredrar.

Annons
 

Skenande RTI-projekt och en allmänt ansträngd kommunal ekonomi ska enligt ordförande inte behöva lägga hinder i vägen för kulturhussatsningen.
– Jag ska åtminstone agera för att detta ska bli av och någon långbänk i ärendet vill vi inte uppleva, avslutar Gunlög Stenfelt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser