Annons

Fairtrade-fika lockade många

Landskrona har sedan september ifjol varit en Fairtrade City och igår gick kaffekokarna heta när man deltog i tävlingen Fairtrade Challenge 2011. Runt om i landet fikade svenskar Fairtrade-produkter för att uppmärksamma och stödja Fairtrades arbete. De motverkar barnarbete och gör det möjligt för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.
– Detta är ett trevligt sätt att uppmärksamma Fairtrade på, säger Annika Rundblad, näringslivsassistent vid stadsledningskontoret.

Det var Göran och Kim Öhman på Gamla Bryggan som nappade på idén och tog Fairtrade Challenge till Landskrona. Tävlingen är bland annat viktigt för att öka kunskapen om att vad vi väljer att handla faktiskt gör skillnad.
– Själv har jag börjat handla mer Fairtrade-produkter sedan jag blev engagerad i det här arbetet. Jag köper lite grann, till exempel Fairtrade-märkt kaffe och bananer, men jag kan bli ännu bättre, säger Annika Rundblad.

Annons
 

Dagen till ära försökte man även slå världsrekordet som sattes av Tyskland för några veckor sedan då 450 00 personer deltog i fikandet.
– Det är bra att sikta högt, så får vi se hur det går, säger Annika Rundblad.
Idag sammanställde man hur många personer som fairtrade-fikade runt om i landet under gårdagen och strax efter lunch låg siffran på ungefär 375 000 personer. Det är en förbättring mot förra året då 350 000 personer deltog men det räckte inte för att slå världsrekordet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser