Annons

Göran Nyström skulle förmås säga upp sig

Den som inte är med, är emot. Det verkar vara devisen när politikerna sätter villkor för tjänstemännen. Senast i raden att få en uppvaktning var stugbyns VD Göran Nyström som i förra veckan fick besök av stugbyns ordförande Bo Lundgren (FP), kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) samt kommunalråd Cecilia Brorsson (M).
Trojkan bad Göran Nyström att själva säga upp sig från tjänsten som VD för det kommunala bolaget Landskrona stugby- och campingaktiebolag.

– Det stämmer att jag fick besök. De ville diskutera min roll som VD i stugbybolaget.  Vi har ett styrelsemöte imorgon, onsdag, och innan dess vill jag inte säga mer, säger Göran Nyström.

Annons
 

Bolagets styrelseordförande är lika fåordig.
– Vi får ha vårt styrelsemöte innan jag kan lämna några kommentarer. Vi får först komma fram till vad vi vill och inte vill i styrelsen, säger Bo Lundgren.

Styrelsen som utöver ordföranden endast består av två ledamöter, Bodil Möller (M) samt Gunther Fischer (S) är båda rörande överens om att Göran Nyström är och varit en utmärkt VD för det kommunala bolaget.
– Jag tycker det är tråkigt. Göran har gjort ett jättejobb. Stugbyn var nergången när han tillträdde och idag är det stugbyn alla talar om. Det är hans förtjänst, säger Bodil Möller.

– Stugbyn har utvecklats och moderniserats. Uthyrningen har ökat. Kontaktnätet med Tyskland och Holland växt. Vi har fått en bra hemsida, med mera, allt tack vare Göran, säger Gunther Fischer och berättar att misstroendet mot VD:n funnits uppe även tidigare under året.
– Jag är ny i styrelsen men detta har funnits med hela tiden i år. Jag har dessutom vid två tillfällen tagit Bodil Möller i hand och där vi båda varit överens om att Göran Nyström är en bra VD med bolagets bästa för ögonen och att det inte finns någon anledning att han lämnar.

Detta till trots var alltså kommunens två styrande kommunalråd tillsammans med Bo Lundgren på Nyströms tjänsterum på stadshuset och försökte där förmå honom att självmant lämna sin post.
Detta är ytterst ett styrelsebeslut så om detta får ni prata med styrelseordförande  Bo Lundgren om, säger Torkild Strandberg.

Men varför var då du och Cecilia Brorsson med vid mötet?
– Jag har fått frågor om detta. Så det äger sin riktighet men ta det med Bo Lundgren, upprepar Torkild Strandberg.
På frågan av vilken anledning man anser att VD:n ska avgå blir svaret detsamma.
Jag ska inte uttala mig om frågor som rör en styrelse som jag inte sitter i.
Då vi åter ställer frågan vad kommunalråden då gjorde där, så blir svaret.
– Snacka med Bosse.

Torkild Strandberg intygar dock att det hela inte på något sätt rör Göran Nyströms tjänst som chef för kulturförvaltningen.
– Det är mitt ansvarsområde och det gör det inte.

Landskrona Direkt ringer för andra gången upp Bosse Lundgren för att försöka få svar på frågorna.
– Jag har inga kommentarer innan styrelsemötet.

På morgondagens dagordning finns punkten om VD:ns eventuella avgång med och allt talar för att avgörandet ligger i Bodil Möllers händer. Trots att hon berömmer VD:ns arbete med bolaget vet hon inte hur hon kommer att ställa sig vid en eventuell omröstning.
– Det har jag inte tagit ställning till än, säger hon.

Enligt flera samstämmiga uppgifter till Landskrona Direkt så är det VD:n för Ventrafiken Magnus Anderson som är tänkt som efterträdare till Göran Nyström.
– Det stämmer att jag fått någon sådan fråga av ordförande, medger Magnus Anderson.

Frågan är nu varför denna jakt på tjänstemän pågår och för stunden i synnerhet mot Göran Nyström.
Det har ju varit en del avhopp på sistone. Allt är sammanflätat på något sätt, säger Gunther Fischer och spekulerar kring planerna som finns runt hans eget bolag.
Vi har utbyggnaden av området. Här finns också Görans försiktiga personlighet när det gäller ekonomiska utsvävningar. Planerna på ett hotell intill Erikstorp. Det är inte bara att busa på, poängterar Gunther Fischer avslutningsvis.

Landskrona Direkt har försökt nå Cecilia Brorsson för en kommentar.


Bo Lundgren var tidigare ordförande för Ventrafiken. Nu mera är han ordförande i styrelsen för Landskrona stugby- och campingaktiebolag samt för kommunens servicenämnd.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser