Annons

Premiärvinst för Lejonet 

Tågaborg gav Lejonet ett riktigt bra motstånd i seroiepremiären i Karlsundshallen. Inför 182 åskådare kom Lejonet i underläge med 0-1  men kunde dock vända och vinna matchen med 5-2.

Det var efter dryga fyra spelade minuter som Lejonet var sex man på isen, detta dock utan att domarna märkte regelbrottet, när Tågaborg kunde göra säsongens första mål i Karlsundshallen. Kvitteringe kom i mitten av perioden då André Nordin passerat blå och drog på ett skott som slank in mellan benen på målvakten.

Annons
 

Två minuter senare så kom ledningsmålet. Jim Berglund hann upp pucken som var på väg till icing, rundar målet och passar diagonalt till Christian Degel som sätter pucken snyggt i kassen.

Tågaborg kvitterar tidigt i andra perioden och tar över lite av matchen. Gästerna har två frilägen med Robin Danielsson i Lejonets mål men keepern är bra med på noterna och räddar här Lejonet. Här kunde matchen tagit en vändning som man inte villa ha. 3-2 kommer istället i boxplay 13.02 in i andra perioden.

Tredje börjar lite tamt men Lejonet ökar på sin ledning 9.52 in i perioden
Matchen tänder inte riktigt till förrän halvvägs i tredje då ett litet kurr uppstår med en dubbelutvisning som följd. 
17.48 tar Tågaborg ut sin målvakt i jakten på en reducering  men istället gör Lejonet mål i tom kasse genom Mattias Hermansson.

Även om matchen innehåller en del premiärnerver så har Lejonet en del att jobba på för att bibehålla favoritskapet i serien. Passningsspelet måste uppe ett snäpp och laget får nog se till att jobba hårdare defensiven om detta ska räcka hela vägen. Det lär finnas lag i serien som är bättre på skridskorna än Tågaborg.
På fredag bär det av till Österbro sköjtehall och match mot Köpenhamn SF och redan på söndag väntar Trelleborg i Karlslundshallen.

Matchfakta

Lejonet – Tågaborg 5-2 (2-1,1-1, 2-0)

Målgörare:
Lejonet: André Nordin, Christian Degel, Adam Ståhl, Mikael Gath och Mattias Hermansson.

Tågaborg: Håkan Ejneborn, Andre Högberg

Skott: 61-30

Utvisningar: Lejonet: 4 x 2 min 1 x 10 min  Tågaborg 6 x 2 min

Publik: 182 st

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser