Annons

Glumslöv stora vinnarna efter kvalmatcherna

I helgen kvalspelade Glumslövs FF, Häljarps IF, Asmundtorps IF och Härslövs IK. Gladast efter matcherna var Glumslöv som tog steget upp i division 5 efter att ha vunnit den andra kvalmatchen mot Bara GoIF med 2-1. Målskyttar för Glumslöv var Niklas Yjord och Andy Mårtensson. Till nästa säsong har man redan riktlinjerna klara och man går in i femman med en kaxig målsätning.
– Vi satsar på att vinna samtliga matcher under kommande säsong, skriver man på klubbens hemsida.
Även för Glumslövs damer gick det bra i kvalet till division 3. Man besegrade Lunds BK med 2-1 och tog därmed steget upp i trean. Stor segerorganisatör var Emma Persson som gjorde båda Glumslövs mål direkt på hörna.

Häljarp spelade sin första kvalmatch för fortsatt spel i division 4 borta mot Hanaskogs IS. Hemmalaget tog ledningen efter knappt en kvart och lyckades behålla den fram till den åttionde minuten. Då fick Häljarp in en viktig kvittering och matchen slutade således 1-1, ett resultat som gynnar Häljarp inför returen på hemmaplan.

Annons
 

Asmundtorp, som också kvalar för att hålla sig kvar i division 4, mötte Helsingborgslaget FK Bosna på bortaplan och första matchen dom emellan slutade med en klar seger för Bosna. 5-1 skrevs slutsiffrorna till och det är ett resultat som blir väldigt svårt, dock inte omöjligt, att vända för Asmundtorp.
Bosna ställde om och gjorde det bra, Vi får hoppas att vi kan vända på det i returen, större under har skett, säger tränaren Joakim Goldring till klubbens hemsida.
Härslöv spelade sin andra match mot Vankiva IF i kvalet till division 6. Första matchen slutade 1-1 på Vankivas hemmaplan och Härslöv hade därför goda möjligheter att avancera i seriesystemet. Det blev dock förlust med 2-1 i returen och man får därmed spela vidare i sjuan även nästa säsong.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser