Annons

Vinnare av ”Ung & Lovande” ger konsert

På söndag, den 16 oktober, spelar Duo Carr Quennerstedt i församlingshemmet. Duon består av violinisten Elna Carr och pianisten Håkan Quennerstedt, och är årets vinnare av kammarmusiktävlingen ”Ung & Lovande”, där de vann både juryns och publikens röster.

Vinsten ”Ung & Lovande” omfattar en riksomfattande turné under 2012 och våren 2013 som arrangeras av Västmanlandsmusiken och Musik i Syd. Musikerna träffades 2005 på musikkonservatoriet i Falun och har spelat tillsammans sedan dess. Duon har framträtt på en rad scener främst i Sverige.
Elna Carr är 23 år och uppvuxen i en folkmusikerfamilj i Hjärnarp i Skåne och är nu bosatt i Malmö. Hon har sedan mycket ung ålder spelat violin, både klassiskt och folkmusik. Elna är en flitigt engagerad solist, orkestermusiker och kammarmusiker.

Annons
 

Håkan Quennerstedt är 26 år gammal, född och uppvuxen i Uppsala men är nu bosatt i Malmö. Håkan har de senaste fem åren studerat för prof. Hans Pålsson och är nyutexaminerad pianist.

Vid söndagens konsert som börjar klockan 16 i församlingshemmet bjuds det Beethoven, Mozart, Brahms, Ravel, Saint-Saëns och Kreisler.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser