Annons

Vinnare av ”Ung & Lovande” ger konsert

På söndag, den 16 oktober, spelar Duo Carr Quennerstedt i församlingshemmet. Duon består av violinisten Elna Carr och pianisten Håkan Quennerstedt, och är årets vinnare av kammarmusiktävlingen ”Ung & Lovande”, där de vann både juryns och publikens röster.

Vinsten ”Ung & Lovande” omfattar en riksomfattande turné under 2012 och våren 2013 som arrangeras av Västmanlandsmusiken och Musik i Syd. Musikerna träffades 2005 på musikkonservatoriet i Falun och har spelat tillsammans sedan dess. Duon har framträtt på en rad scener främst i Sverige.
Elna Carr är 23 år och uppvuxen i en folkmusikerfamilj i Hjärnarp i Skåne och är nu bosatt i Malmö. Hon har sedan mycket ung ålder spelat violin, både klassiskt och folkmusik. Elna är en flitigt engagerad solist, orkestermusiker och kammarmusiker.

Håkan Quennerstedt är 26 år gammal, född och uppvuxen i Uppsala men är nu bosatt i Malmö. Håkan har de senaste fem åren studerat för prof. Hans Pålsson och är nyutexaminerad pianist.

Annons
 

Vid söndagens konsert som börjar klockan 16 i församlingshemmet bjuds det Beethoven, Mozart, Brahms, Ravel, Saint-Saëns och Kreisler.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser