Annons

Landskronaprofessor temat på söndagsprogrammet

Söndagen 23 oktober står Kvarntorgets Vänner som värdar för söndagsprogrammet på museet. Temat för dagen är den internationellt kända röntgenprofessorn Olle Olsson, som växte upp vid Kvarntorget i Landskrona. Först kommer Stenolof Olsson bland annat att prata om sina kontakter med Olle Olsson. Sedan kommer den före detta sjukhuschefen PO Hallqvist och kollegan och nära medarbetaren Anders Lunderqvist att berätta om Olle Olssons insatser inom röntgendiagnostiken.

1911 föddes Olle Olsson på Salpetergatan vid Kvarntorget i Landskrona. Han kom att bli en betydande auktoritet inom röntgendiagnostik, även utomlands. Olle Olsson blev så småningom professor i Lund, där han verkade hela sitt yrkesliv. 1969 fick han hedersmedalj av Landskrona Stad och 1995 var han en av blott fyra personer som fick den av Radiological Society of North America utdelade medaljen till minne av Wilhelm Röntgens upptäckt 100 år tidigare.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser