Annons

Gymnaster på lärorik resa

Sista helgen i september var fyra unga gymnaster från Landskrona Kvinnliga GF i Paderborn, Tyskland för att tävla i Rytmisk Gymnastik.

Med på resan fanns även LKGFs ordförande Eva Löwbom som tränare. Det blev en lång tågresa från Köpenhamn till Paderborn.Det var fjärde gången tävlingen hölls och 15 nationer och med många individuella gymnaster i rytmisk gymnastik och World Cup i AGG. AGG som är en gymnastikform i grupp, utan handredskap men med skolning som inom rytmisk gmnastik. Kallas lite fritt översatt till svenska ”estetisk grupp gymnastik”. Som ni förstår är det en mycket vacker gymnastikform. Med bla. en lyft av gymnasterna.

Annons
 

Försökstävlingen i RG gick av stapeln på fredagen. Kl. 08.00 startade tävlingen för Julia Olsson, 9 år. Hon tävlade i fristående och tunnband. Friståendet gjorde hon jättebra, men tunnbandet hade kunnat vara lite bättre.

Doruntina Goxhuli tävlade i klassen född -00. Doruntina gjorde ett bra och stabilt intryck med sitt hopprep och tunnband.

Olivia Kristensson-Nilsson tävlade i klassen födda -99. Hon överträffade sig själv och lyckades mycket väl i båda sina moment med tunnband och hopprep. Lyckan var fullständig när det visade sig att hon gått till final på lördagen.

Josefine Olsson LKGF:s bästa junior tävlade i tunnband och band. Båda programmen får godkänt, men Josse missade finalen med liten marginal tyvärr. Men Josse väcker mycket uppseende bland både domare och tränare med sin stil.

På lördagen tävlade Olivia finalen och presterade ännu bättre än i fredagens kvaltävling. Självförtroendet inför kommande tävlingar steg betydligt. Stort grattis till Olivia!

För alla fyra flickorna var det en mycket inspirerande och lärorik resa. Det behövs många fler sådana för att flickorna skall kunna utvecklas till fullfjädrade RG-gymnaster. Tävlingen har alltid mycket bra startfält med många ”coming girls” från Ryssland, Ukraina och Bulgarien.
Men organisationen är tyvärr lite bristande med bortsjabblade papper etc. vilket resulterade i lite nerver hos medföljande LKGF tränare.
I LKGF söker vi nu efter sponsorer för att kunna göra fler resor med gymnasterna till utlandet för att öka kvalitén och erfarenheten hos våra duktiga och träningsflitiga gymnaster.

Inrapporterat av Jenny Engdahl-Petersson
Landskrona Kvinnliga GF

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser