Annons

Kvalfyllt innan fotbollssäsongen tar slut

Nu är säsongen slut för de flesta fotbollslagen från kommunen och vi har sammanställt hur det gick. Flera lag kan dock inte slappna av ännu. För Häljarp, Asmundtorp, Glumslöv och Härslöv väntar nervösa kvalmatcher. Landskrona Bois har inte heller riktigt spelat klart då det återstår två matcher i Superettan mot Brommapojkarna och Västerås. Laget ligger efter gårdagens 1-0 förlust mot Åtvidaberg på åttonde plats i tabellen.

Häljarps IF
Häljarp slutade på en tionde plats med 22 poäng i division 4 Nordvästra och därmed måste man kvala för att inte trilla ner i femman. Alla kvalmatcher spelas i dubbelmöten och Häljarp möter Hanaskogs IS. På säsongens 22 matcher blev det 7 vinster, 1 oavgjord och 14 förluster. HIF gjorde 46 mål och släppte in 68 vilket resulterar i en sammanlagd målskillnad på – 22.

Annons
 

Asmundtorps IF
Asmundtorp slutade på nionde plats i division 4 Nordvästra, samma serie som Häljarp. Man skrapade ihop 23 poäng under säsongen och får därför precis som Häljarp kvala för att klara sig kvar i division 4. I kvalet kommer FK Bosna att stå för motståndet. 7 vinster, 2 oavgjorda och 13 förluster och en målskillnad på – 28 med 41 gjorda mål och 69 insläppta blev slutsiffrorna för denna säsong.

Borstahusens BK
I samma serie som Häljarp och Asmundtorp hittar vi även Borstahusen som hamnade på en fjärdeplats i tabellen. Tack vare 12 vinster, 4 oavgjorda och 6 förluster fick man till slut 40 poäng och spelar vidare i fyran även nästa säsong. BBK gjorde 51 mål och släppte in 33 och därför blev den totala målskillnaden + 18.

BK Landora
Landora slutade på en elfteplats i division 5 Västra och det innebar att man åkte ur serien och man får därför spela i division 6 nästa säsong. På 22 matcher spelade Landora ihop tio poäng genom 3 vinster, 1 oavgjord och 18 förluster. Laget gjorde 16 mål och släppte in 87 och den totala målskillnaden blev –71.

IK Wormo
Med 17 vinster på 20 matcher vann Wormo division 6 Nordvästra B och avancerar därmed till femman. Förutom de 17 vinsterna blev det även 3 förluster och utdelningen blev 51 poäng. Målskillnaden blev + 36 efter 51 gjorda och 15 insläppta mål.
– Jag är stolt över den inställning och koncentration som funnits i truppen under hela säsongen och samtidigt har stämningen och kamratskapet varit mycket bra. Här ligger antagligen svaret till att vi vann serien, säger tränaren Dick Melin till klubbens hemsida.

Glumslövs FF 
I samma serie som Wormo spelade även Glumslöv den här säsongen och man hamnade på en andraplats med 46 poäng, 5 poäng bakom Wormo. Detta innebär att de får chansen att kvala sig upp till division 5 mot Bara GIF. Första mötet är redan avklarat och det blev 1-1 på Glumslövs hemmaplan Örevångs IP. Under säsongen lyckades man få ihop 15 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster. GFF gjorde 68 mål, flest i hela serien, och släppte in 31 mål och fick en målskillnad på + 37.

BK Fram
Även BK Fram befann sig denna säsong i division 6 Nordvästra B, samma serie som Wormo och Glumslöv. Man hamnade på nionde plats med 18 poäng och spelar vidare i division 6 även nästa år. 5 vinster, 3 oavgjorda och 12 förluster och en målskillnad på – 9 blev slutsiffrorna för denna säsong.

FK Besa
FK Besa, som också spelade i division 6 Nordvästra B, slutade mitt i tabellen på en sjätteplats och spelar vidare i division 6 nästa år. Tack vare 7 segrar, 4 oavgjorda och 9 förluster fick man 25 poäng. Målskillnad slutade på – 1 med 46 gjorda och 47 insläppta mål.

Bosna FF
Bosna var det femte laget från Landskrona kommun som spelade i division 6 Nordvästra B. Det blev en åttondeplats efter att man vunnit 6 matcher, spelat 2 oavgjorda och förlorat 12.  Bästa målskytt var Isa Shipshani som gjorde 18 av lagets 36 mål och blev tvåa i skytteligan. Bosna släppte dock in 67 mål och därför blev målskillnaden – 31.

Karlslunds BK
I division 7 Västra kom Karlslunds BK på nionde plats. Av säsongens 22 matcher vann man 7, spelade 3 oavgjorda och förlorade 12. Det gjorde att man stod på 24 poäng när säsongen var slut. Karlslund gjorde 51 mål och släppte in 48 och man fick därmed en total målskillnad på + 3.

Härslövs IK
 I samma serie som Karlslund spelade också Härslövs IK. Under säsongen samlade man på sig 14 segrar, 5 oavgjorda och 3 förluster vilket gav dom en tredjeplats i tabellen. Därför har man fortfarande chansen att spela i division 6 nästa år genom att ett kval. Motståndarna i kvalet är Vankiva IF och första matchen är redan spelad. Den slutade 1-1 på Vankivas hemmaplan efter en sen kvittering av Härslöv.
HIK gjorde under säsongen 69 mål och släppte in 33 och fick därför en målskillnad på + 36.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser