Annons

Falconstjejer med härligt go

Det är alltid trevligt med reportage från stans unga idrottsutövare och senast i raden av rapporter är författad av Stefan Jönsson som plitat ihop några rader om Falcons F14/F15 tjejer som i fredags vann en tuff och jämn match mot IK Stanstad med 3-2.

I första perioden var Falcons det klart bästa laget. Bra försvar, och ett bra och finurligt anfallsspel. Tyvärr var Stanstads målvakt omöjlig. Hon räddade allt.

Annons
 

Efter 42 sekunder in i andra halvlek fick vi till ett underbart anfall. Alexandra Magnell slår ett fint uppspel till Paulina Pavlovic, som lämnar över bollen till Klara Engström som drar sig ut till kanten, och lättar in bollen till Malin Wiik. Hon sätter säkert bollen i krysset. Fortsättningen av andra blir det mer ställningskrig. Så i elfte minuten kvitterar Stanstad från Staffanstorp. Andra perioden slutar 1-1.

Tredje började som den andra. Efter en minut kommer Lejla Dedovic på kanten, och skjuter. Skottet täcks men Klara Engström tar returen, och skjuter. Målvakten räddar, men Johanna Johnsson trycker in returen till 2-1. Stanstad trycker på, men vi avgör matchen med två minuter kvar. Paulina Pavlovic får ett friläge, som målvakten räddar. Malin Wiik tar returen, och spelar tillbaka in i slottet till Paulina Pavlovic. Som avgör matchen. Med en halv minut kvar av matchen reducerar Stanstad till slutresultatet 3-2.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser